LOCALISATIEWEEK 2008
Met een groep enthousiastelingen (waarvan 4 uit Nederland!) hebben we in week 18 een flink aantal rotsen schoongemaakt die deze zomer in de werkweek gedocumenteerd moeten worden.
We zijn begonnen met een paar rotsen in Kalleby die door het slechte weer van 2007 niet gedocumenteerd konden worden. Het is de bedoeling dat ze wel in het deel 3 van “Dokumentation och registrering” gepubliceerd moeten worden.

Dit boek is binnenkort te koop, want Kalleby is nu helemaal klaar, behalve een grote rots met 4 verspreide schaalkuiltjes die we niet hebben kunnen vinden. Eerst moesten we een heel eind lopen voor T 851 die zo verweerd is dat we de mensenfiguren op de boot niet meer volledig konden herkennen. Waren we maar een paar jaar eerder met de rots bezig geweest, want nu zijn ze echt aan het verdwijnen.

 

 

 

 

 

 

 

Wat er over is van T 851 in Kalleby.

 

 

 

We bezochten de bezienswaardigheid van T 422 waar de boer gelukkig niet alle figuren met afval had bedekt.


Afval op T 422 in Kalleby-Västergården.

 

 

 

Verder waren we voornamelijk bezig in Finntorp en Lövåsen. T 96 met de honderden schaalkuiltjes hebben we helemaal vrij gelegd en alle takken van de omgewaaide bomen zijn afgezaagd. We konden er net onderdoor!T 96 in Finntorp waar 468 schaalkuiltjes op staan.
 

 


In Lövåsen hebben we met vereende krachten de grote rots schoon gemaakt waar de panelen 319 – 325 op staan, zodat er nieuwe frottages gemaakt kunnen worden. Een hele klus, want de rots is steil, 30 meter lang en was volgegroeid met hardnekkig mos.

Op de ladders in Lövåsen.
 

 

 

Hier zijn we ook nog ’s nachts gaan kijken en konden de rots met het aggregaat goed belichten. Inderdaad vonden we zo nog een paar boten tussen het mos zodat we nog een flink stuk wand verder moesten schoonkrabben!
Natuurlijk konden we het niet laten om voor ons zelf nog wat nachtfoto’s te maken. Het is een prachtige rots met veel bijzondere figuren. De mensen die hier deze zomer mogen werken boffen echt.De “tovenaar”
Nachtfoto van T 321 in Lövåsen.
 

 


 Wie meer wil weten over de localisatieweken klikt op dit info.